Blog

SUPER GIRL WORKOUT - ZAŠTO JE DOBRO TRENIRATI RAMENA?

Definitivno bi kao benefit izdvojila kreiranje V izgleda koji stvara iluziju užeg struka. Skladan izgled samo je veliki plus prilikom vježbanja mišića ramena koji su najpokretniji dijelovi na našem tijelu i omogućuju nam da izvodimo bezbroj različitih pokreta.

Od velike je važnosti održati ramena jakima, fleksibilnima i spremnima na sav stres koji trpe tijekom dana na poslu i u raznim aktivnostima tijekom svakodnevnog života. Za snagu i zdravlje gornjeg dijela tijela, vježbanje ramena treba biti jedna od osnovnih rutina tijekom treninga. Ramena su, uz listove, jedna od prilično tvrdoglavih mišićnih skupina. Zato vježbe trebamo izvoditi kontrolirano i s odgovarajućim kilažama.  

Mi žene širinom ramena dobivamo vrlo popularan oblik pješčanog sata, a muškoj populacije bitna su jer tvore najvišu točku  atletskog X oblika.  
 
Prije samog treninga ramena obavezno se dobro zagrijte jer je rameni zglob pokretljiv u svim smjerovima i može se rotirati za 360 stupnjeva i nakon treninga uzmite par minuta kako bi napravili kvalitetno istezanje! 
 
U bilo kojem pogledu trening ramena nam donosi mnoge benefite od samog zdravlja i boljeg obavljanja svakodnevnih zadatak, držanja tijela, te vizualno boljeg izgleda i tanjeg struka.  
 
Jedna od mojih najdražih vježbi za ramena je odručenje bučicom. Kako bih imala tenziju na mišići prilikom cijelog pokreta, tijelo naslonim na kosu klupicu. Ruka je blago savijena u laktu i zamišljam kako laktom želim nešto odgurnuti od sebe. pokret izvodim kontrolirano i sa težinom s kojom mogu izvesti 8 do 10 ponavljanja.