Blog

SUPER GIRL WORKOUT - KAKO SE PRIPREMITI ZA LJETO?

Tradicionalno većina počinjete razmišljati o svom ' ljetnom tijelu ' u tjednima prije putovanja. Tada snažno trenirate u teretani i na strogoj ste dijeti kako bi u najkraćem mogućem roku postigli nekakav rezultat. Za mnoge taj rezultat nije sjajno tijelo kojemu su se nadali, a odlučili su biti organiziraniji ove godine...

Taj nezdrav način razmišljanja o " brzom rješavanju " umjesto promicanja dugoročne promjene načina života, dovodi do ekstremnog ponašanja poput ozbiljnog ograničenja kalorija ili pretjeranog vježbanja, što nije dobro za tijelo. Zapravo time ćete se izložiti nepotrebnom stresu koji zapravo može dovesti do debljanja!

Neuspješna dijeta posebno je štetna za vaše zdravlje. Ona usporava vaš metabolizam, tako da ne trošite toliko kalorija radeći svakodnevne stvari. To čini sav taj dodatni napor u teretani manje učinkovitim. Također može rezultirati sagorijevanjem mišića umjesto masti I skladištenje istih, što čini taj san o savršenoj formi nedostižnim. Slijeđenje super strogog režima treninga i prehrane može ukrasti radost kondiciji i hrani. Umjesto da se radujete treningu koji vam daje energiju, taj intenzivni program može postati nešto čega se plašite.

Ako započnete ranije planirati, možete postići svoj cilj bez muke. Zapravo će biti lakše postići rezultate radeći stvari u kojima uživate dosljedno. Također sprječava svaku mogućnost da se udaljite od svog cilja. Ako se ne hranite zdravo ili redovito vježbate, velika je vjerojatnost da ćete se udebljati ili izgubiti definiciju mišića prije odmora. To će vam dati još višu planinu za uspon ako odlučite započeti trening nekoliko tjedana prije polaska. Nastat će nekoliko dodatnih mjeseci muke, ali to se može potpuno izbjeći ako to počnete malo ranije.

Dakle, imajući ovo na umu, evo tri stvari koje sada možete početi raditi odmah sad kao priprema za vaše ljetno tijelo: 

1 - Obratite pažnju na svoju prehranu

Mnogi od nas imaju tendenciju jesti zdravije ljeti, ali manje zimi. Proljetno I hladno vrijeme može vas natjerati da žudite za utješnom hranom. Pokušajte zamijeniti prerađenu hranu za povrće bogato hranjivim sastojcima. Ako zaista žudite za nekom hranom, potražite alternativu zdravijeg recepta koja izbacuje neke od najgorih sastojaka. Poduzimanje ovih malih koraka sada će nahraniti vaše tijelo vitaminima i mineralima.

2 - Razvijte rutinu vježbanja

Ako ne vježbate redovito, prvi korak je ući u rutinu. Posvetite se vježbanju najmanje tri puta tjedno i postavite ih kao sastanke u kalendaru.

Pronađite trening koji volite raditi I kojemu se vi zapravo radujete! To bi mogao biti trening s trenerom koji će vam dati prave smjernice, ples, biciklizam ili bilo koja druga aktivnost zbog koje vam se ubrzava rad srca. Možete čak i pronaći prijatelja za vježbanje tako da to postane društvena aktivnost.

3 - Cilj

Neki od vas možda imaju određeno područje na kojem žele raditi. Ako imate određeno područje na kojem biste željeli raditi, onda je konzultacija i rad s osobnim trenerom odlična ideja. Može vam napraviti plan treninga koji će posebno ciljati ta područja, a da ne dovede do mišićne neravnoteže. To će vam pomoći da učinkovitije vježbate, znajući da najbolje izvlačite iz svoje rutine.

Rano radeći na ova tri područja, mnogo je vjerojatnije da ćete na vrijeme dobiti ljetnu formu koju želite. Ako imate bilo kakva pitanja ili želite savjet o tome odakle započeti, javite mi se da vam pomognem.