Blog

SUPER GIRL UTORAK - TRENING PARTNER

Ukoliko se mučite sa motivacijom ili jednostavno želite dobiti više od svakog treninga kojeg radite, tada je jedan od pametnih poteza naći trening partnera. Vježbanje sa trening partnerom može učiniti veliku razliku između uspjeha i neuspjeha, osrednjih i nevjerojatnih rezultata. Iako smatrate kako najbolje vježbate dok ste sami, pravi trening partner može vas natjerati da zaista zagrabite u sve rezerve jakosti i energije koje imate kako biste pogurali još par dodatnih ponavljanja koja sami nikako ne biste napravili. Pravi trening partner pomaže vam da date sve najbolje od sebe, a ako želite najbolje rezultate, tada je davanje sve od sebe ono što morate činiti redovito.

Kako odabrati pravog trening partnera i na što obratiti pozornost? Nisu svi trening partneri jednaki, stoga je potrebno razmisliti i uvidjeti tko vam najbolje odgovara i s kime se razumijete. U skladu s time, vi sami ćete biti nekome trening partner, stoga budite spremni biti najbolji trening partner. I vi morate odgovarati drugoj osobi i truditi se gurati nju preko granica kada je potrebno, a isto tako pružiti joj sigurnost i oslonac za pravilno i sigurno izvođenje vježbe. Svatko može s vremenom i iskustvom u teretani naučiti kako biti dobar trening partner.

Prednosti vježbanja sa trening partnerom možemo sažeti u četiri osnovnih, a to su:

1. ODGOVORNOST

Svi smo bili u situaciji kada znamo da bismo trebali vježbati, ali nas baš jedan od nebrojenih razloga odvrati od te ideje i uskoro shvatimo kako samo upravo propustili trening. Ukoliko napravite plan sa trening partnerom, morate se pridržavati dogovora te otkazivanje ili preskakanje treninga postaje mnogo teže. Ne želimo ispasti neodgovorni pred drugima ili nekoga zeznuti i poremetiti mu planove, stoga ćemo se unatoč stotinu i jednom izgovoru kojeg imamo da preskočimo trening, ipak odlučiti ga odraditi sa partnerom. Zamislite sada koliko biste napredovali u posljednjih 12 mjeseci da niste preskočili sve one treninge koje ste planirali napraviti. Da ste se nekome obvezali doći, ne biste ih nikada propustili.

2. DRUGO MIŠLJENJE

Nije neuobičajeno da smo sami prema sebi najstroži kritičari. Kada gledamo na svoj napredak, vrlo često ga umanjujemo i smatramo kako nismo napredovali koliko smo htjeli, kako ne izgledamo dobro ili da trebamo izgubiti puno više kilograma. Sa takvim stavom često potkopavamo sami sebe i umanjujemo rezultate koje smo napravili. Dobar trening partner će uvijek moći sagledati naše brige sa svježim pogledom na sve i dati drugo mišljenje sa puno zdravijom perspektivom.

3. ZDRAVA KONKURENCIJA

Poznato je kako ljudi bolje rade u kompetitivnoj sredini. Trening partner može potaknuti kompetitivnost u vama, bez obzira koliko inače ležerni bili. Njegov napredak će svakako djelovati motivirajuće na vas i htjeti ćete ga dostići. Time ćete svakako dodatno zapaliti vatru u vama za postizanjem boljih rezultata kroz rad kojeg ulažete jer ne želite zaostajati.

4. ASISTIRANJE

Sa trening partnerom ćete uvijek biti sigurni da možete pogurati koje ponavljanje više jer vam može asistirati prilikom dizanja. Također vam može pomoći bodrenjem ili kontroliranjem pokreta i težine. Svakako vrijedne značajke ukoliko želimo napredovati. Imati nekoga tko vam može pomoći u kontroli pokreta i serije znači napraviti korak dalje u izlasku iz zone komfora, guranju sebe preko svojih granica i postizanju boljih rezultata. Nešto što biste vrlo teško ili nikako mogli napraviti sami i to na siguran način. 

Kako biste sebi i svojim trening partnerima osigurali kvalitetan trening, posjetite Sport Vision prodavaonice ili web shop i pripremite se za vrhunsko postizanje rezultata!