Blog

KAKO SE MOTIVIRATI ZA VJEŽBANJE!

Evo 5 savjeta kako popraviti nedostatak motivacije za vježbanjem. Svaki put kad surfate po feedovima na društvenim mrežama, nailazite li stalno na ljude koji kao da imaju beskrajnu energiju za vježbanje svaki dan? Je li vam teško vježbati i motivirati se na trening? Onda, zateknete li se kako sami sebi govorite "Zašto to ne mogu učiniti"? i pitajući se: „ Kako da se natjeram da vježbam? “ Ili možda uživate u vježbanju, ali često jednostavno ne možete biti raspoloženi za vježbanje? Očajnički tražite načine kako se motivirati? Imam odgovore za vas.

Kako se natjerati da redovito vježbate. Znam da je teško biti motiviran za dosljedno vježbanje. Dosljednost je način razmišljanja i disciplina koju nije lako postići, a kamoli u vrijeme pandemije! Ali ako ozbiljno razmišljate o zdravijem načinu života i želite naučiti kako se motivirati da redovito trenirate? Nastavite čitati… 

Počinjete s razmišljanjem. To znači, nema više negativnih misli poput: 

"Mrzim raditi" 

"Muka mi je od teretane, ali svejedno bih se trebao prisiliti da idem u teretanu" 

Umjesto toga, evo što ćete učiniti ... I DA! Zbog vježbanja se osjećate bolje 

Jeste li spremni postati motivirani i sretniji u svojoj koži? Jeste li spremni naučiti kako se motivirati za vježbanje? Pa, kako se možete motivirati za vježbanje? Dijelim 5 stvari koje sam se tijekom godina naučila kako bih si pomogla pronaći motivaciju da odvojim sat vremena za sebe radeći nešto što će imati pozitivan utjecaj na moje tijelo i um. Evo 5 savjeta za motivaciju u fitnesu za početnike! 

1. Kupite outfit koji volite 

Možda zvuči glupo, ali vjerujte mi, djeluje! Kad sam počela investirati u odjeće, počela sam se veseliti što ću ići u teretanu i nositi je. 

2. Planirajte svoju rutinu vježbanja  

Jeste li se ikad pojavili u teretani ili rasporedili svu opremu kod kuće, ali niste imali plan i ideju što učiniti i ne možete se motivirati za vježbanje? Tada na kraju vježbate 20 minuta osjećajući se potpuno izgubljeno, ne ulažući 100% u to i osjećajući se kao da nikamo ne stižete? Ključno je imati plan. Znanje što radite ne samo da će dovesti do duljeg, angažiranijeg treninga, već će vas natjerati da više vježbate i osjećat ćete se bolje. Plan će postaviti ciljeve koje trebate postići, što će dovesti do povećane koncentracije tijekom vježbanja, tako da ih možete postići. To će vam pružiti osjećaj postignuća na kraju (zamislite da taj osjećaj imate svaki dan). 

3. Isplanirajte hranu za tjedan 

Dakle, motivirali ste se za vježbanje, ali nalazite li se izgubljenim u kuhinji? Nedostatak planiranja kada je hrana u pitanju može biti jednako štetan kao i nedostatak planiranja što se tiče vašeg treninga. Razvijanjem tjednog plana obroka izbjeći ćete nepotrebno gubljenje vremena i uštedjet ćete vrijeme i novac. Napravite 7-dnevni plan zdravih obroka koji se sastoji od doručka, međuobroka, ručka i večere i pridržavajte ih se. Ako možete uzeti jedan dan u tjednu za pripremu obroka, još bolje! To će značiti da ste već napravili teži dio i nema razloga da pojedete bilo što drugo. Vaša zdrava hrana već je kuhana i čeka vas! 

Pro savjet: Obavljajte svu kupovinu namirnica jednom tjedno. To će vam pomoći da se pridržavate popisa prehrambenih proizvoda i izbjegnete kupnju dodatnih namirnica koje izgledaju tako privlačno dok šetate po trgovini. 

4. Slušajte motivirajuće pjesme ili videa 

Tako jednostavno, ali tako učinkovito. Ne postoji bolji način da se motivirate od slušanja energične glazbene ili videa neposredno prije treninga. To će vam dati motivaciju i želju. Kad se osjećate puni energije, spremni ste rasturiti svoj trening! 

Pogledajte moj motivacijski video za vježbanje! 


5. Pratite svoj napredak i rezultate 

Gledamo se svakodnevno, a ponekad napredak koji postižemo nije uvijek očit nama kao drugima. Praćenje vašeg napretka omogućit će vam da VIDITE rezultate, čak i ako se ponekad gubitak centimetra ovdje ili tamo ne čini tako velikim uspjehom. Ali taj centimetar nije samo izgubljen iz vašeg struka, već je zamijenjen mišićima i omogućio vam je da ojačate i osjećate se bolje! 

 

POKRENITE SE! Izgledati i osjećati se sjajno TREBALO bi biti nešto što osjećate svaki dan. Motiviranje sebe na trening kako biste bili zdraviji ne bi trebalo biti teško ili dosadan posao. Razvoj fitnes rutine TREBA biti dio vašeg svakodnevnog života, a to se definitivno može postići uz određenu motivaciju i disciplinu. 

Ako imate bilo kakva pitanja ili želite savjet o tome odakle započeti, javite mi se da vam pomognem.