Blog

JUTARNJE VJEŽBANJE

Jutarnje vježbanje ima velikih prednosti, provjeri koje su to!

Imaš osjećaj da ne možeš skinuti višak kilograma i da ti je metabolizam na slow motion-u? Onda je definitivno za tebe jutarnje vježbanje i prilagodba prehrane kako bi probudila metabolizam i potaknula ga na povećano trošenje kalorija. Popij ujutro na prazan želudac čašu mlake vode ili pojedi lagani obrok poput 2-3 jaja, zobene kaše i samim time potakni metabolizam da troši više kalorija i masti kroz cijeli dan. Uz to kombiniraj jutarnju tjelovježbu i uspjeh ti je zagarantiran!

Jutarnje vježbanje dokazano podiže razinu hormona poput adrenalina koje ima veliki učinak na poboljšani razvoj kardio-vaskularnih sposobnosti, tzv. kondiciju ili izdržljivost. Uz poboljšani razvoj kondicije ujedno utječeš i na mozak, u smislu koncentracije i fokusiranosti, stoga možeš biti i do 10 sati koncentriranija na posao ili obaveze nakon jutarnjeg treninga.

Još jedna od prednosti ranojutarnje tjelovježbe je naravno i gubitak potkožnog masnog tkiva. Ujutro tvoje tijelo puno brže sagorijeva masti i troši kalorije, tako da se i brže gube neželjeni kilogrami. Vježbanje izlučuje hormone poput serotonina i endorfina koji su zaduženi za sreću i euforiju, pa će te jutarnji trening napuniti tim hormonima za ostatak dana.

Ako te muče "šlauf" oko trbuha i općenito višak kilograma, nedostaje ti koncentracije na poslu i baš nisi sretna kroz dan, onda ti definitvno preporučujem jutarnje vježbanje. Dokazano će ti dan biti ispunjeniji i osjećati ćeš se puno bolje!