Klijenti

DUNJA ANTONIĆ (MACANOVIĆ)

IFBB bikini fitness - senior, Srbija

Kada ti se netko najavi čak dva mjeseca unaprijed za rezervaciju termina pozinga i konzultacije, znaš da te čeka netko veoma predan i ozbiljan u svojim namjerama.

 

 

 

 

 

 

 

Dunja je iznimna mlada žena koja mi je došla na satove poziranja preporukom mojih dobrih prijatelja i kolega po željezu, trenera i iskusnih natjecatelja, Goge Ević i Ivana Valetića. Oni su bili zaduženi za pripremu forme, a čast za brušenje pozinga i prezentacije pripala je meni. 

Iako se spremala za svoje tek prvo natjecanje, pristup koji je primjenjivala u pripremama ukazivao je na vrlo profesionalnu i posvećenu osobu, koja zna šta hoće, sa jasno postavljenim ciljem.

bikini fitness dora adanic

Dunja inače radi na cruzeru, putuje svijetom mjesecima i ima veoma energičan tempo rada. Uvjeti na brodu za pripreme daleko su od idelanih: od izbora hrane i načina obrade pa sve do dostupnosti sprava i utega za vježbanje. A da ne spominjemo pokoje ljujanje broda nasred pučine za vrijeme treninga ;) 

Dunjin prvi sat pozinga prošao je u procjeni "grešaka" i "mana" prilikom poziranja. Već je imala neke poze samostalno naučene, no uz ukazivanje na pogreške i pokazivanja načina kako doći do korekcije i kako što pravilno izvesti, Dunja je vrlo brzo napredovala i nadogradila svoj samostalni rad. 

Ono što me posebno oduševilo kod Dunje je činjenica kako ona "ima bikinicu u sebi", što bi značilo da su joj način kretanja i prelasci iz jedne pozu u drugu toliko tečni i elegantni da tu zaista nije bilo puno mjesta za moje kritike niti usmjeravanja. 

Obzirom na blizinu datuma natjecanja i guste rasporede, uspjeli smo odraditi svega 3 sata pozinga, no dovoljno da Dunja pohvata bitne stvari, dobije upute i zadatke za vježbanje i marljivo vježba svo ostalo vrijeme do natjecanja. Uz redovno slanje snimaka pozinga, Dunja je vrlo brzo napredovala.

Pozing se vježba i na njemu se radi sustavno kroz godnu, a mjesta za napredovanje i poboljšanje prezentacije uvijek ima. Jako je bitno postaviti točnu i pravilnu bazu za daljnje napredovanje i nadogradnju, u supritnom se uzaludno trudimo. Što se nažalost vrlo često može vidjeti na natjecanjima svih razina, od lokalnih do svjetskih. 

Unatoč svemu, Dunja se uspijela pripremiti i izaći na svoje 1. natjecanje: Diamond Cup u Čačku. Ondje se plasirala na 7. mjesto, svega 2 boda dijelila su je do finala. No na sljedećem natjecanju u Bihaću, svega par tjedana nakon svog prvog najecanja, Dunja je osvojila 1. mjesto i time svakako zcrtala svoj put na bikini fitness pozornici. 

Od srca čestitam cijelom timu: Dunji, njezinom mužu Goranu te naravno vrhunskom trenerskom paru, Gogi i Ivanu na odličnom uspjehu. Drago mi je da sam i ja mogla biti dio te lijepe priče i zahvaljujem se na povjerenju. :) 

bikini fitness dora adanic